Események
Legfrissebb hírek
2014. május 20.
Facebook elérhetőség!
2012. február 20.
Köszönjük!
2011. május 22.
Vasúton,vasaddal,vízhez...
2011. február 5.
2011
Legfrissebb cikkek
2018. március 27.
Primavera Trail Race
2017. október 14.
Galya 50
2017. szeptember 1.
Transilvania Bike Trails
2017. július 31.
Casoaia Bike Run&Fun
Casoaia Bike Run&Fun
2017. július 31.
Röviden 25 km 1.100 m szint. A ki teker tudja milyen...

A hétvége sajnos úgy alakult, hogy csak egyedül mentem el az Arad melletti Casoaia Bike versenyre.
Pénteken felszereltem a frissen elkészült kerószállítót a bogárra és irány az élményautózás.

Kisjenő után kanyarodtam le a 792-es útra (GPS),hát, pár km múlva tudtam, hogy haza nem erre jövök. A legjobb az volt amikor a közúti tábla jobbra jelezte Casoaiát, a GPS meg vitt volna egyenes/bal irányba. Mindegy, teljesen időben odaértem.
A hely egy nagyon hangulatos zárt hatalmas kemping, gyönyörű környezetben. Itt némi tolmács bevonásával elfoglaltam a szállást, megismerkedtem a szomszéd házikó aradi nyugdíjasaival, és eltettem magam másnapra.
Reggel érkeztek a környékbeliek, főleg Aradról nagyon sokan, de feltűntek a váradi és a szatmárnémeti ismerősök is. Megérkezett a gyulai, békéscsabai különítmény is, így már volt kivel elmulatni a rajtig az időt.
Pályáról senkinek nem volt infója, egy szervező srác mondta el pár szóban, hogy durván 20 km mászás, majd 5 km lejtő és ott vigyázzunk mert iszonyatos nyomvájús.

Bemelegítésnél Kecskés Dáviddal elmentünk a pálya elejét megnézni, hát... egyből egy jó egynyomos mászós, tolós.. Meg is dumáltuk a rajtban állva, hogy odáig rakni, hogy minél előrébb legyünk. Ez úgy ahogy sikerült is.
Sorba jöttek a mászások ereszkedők,csiki-csukis rész, tiszta xco volt az eleje. Majd ezt felváltották az Ördögodal szintű mászások, rövid lejtőkkel. Itt csatlakoztam a Flavius Mario / Goldring Jenci duóhoz, és szinte a lejtő kezdetéig együtt  haladtunk.Tiszta fűrészfog volt a pálya, elég sok helyen belegyalogoltunk. 15-16. km körük már nagyon untam, el is fáradtam eléggé és csak a lejtős részt vártam már. Közben felért ránk páran, Balla Dávid is, tudtam, hogy lefele jól megy, így rátapadtam, de utána csak elmaradt. Jött a várva várt veszélyes lejtő!
Mondták,hogy egy része katlanszerű v alakú bevágás, két oldalán lehet menni, középen 30-40-cm-es árok, váltani nem lehet, amelyik oldalon ragadsz ott jutsz le. Hát voltak rázós részek, de annyira nem volt vészes, ésszel kellet engedni. Egy helyen elb..sztam egy árkot, Jenci ezt ki is használva megelőzött és a célig előttem tekert. Ez kategóriámba a 2. összetettben pedig a 8. helyre lett elég, aminek nagyon örültem, mert így kaptam egy gyönyörű hajtóművet :)



Soma

Kapcsolódó fórum
Kapcsolódó linkek