Hírek
Legfrissebb hírek
2014. május 20.
Facebook elérhetőség!
2012. február 20.
Köszönjük!
2011. május 22.
Vasúton,vasaddal,vízhez...
2011. február 5.
2011
Tour De Hongrie sajtótájékoztató
2007. március 9.
A DCG Tour – Tour de Hongrie – 34. Magyar Kerékpáros Körverseny szervezője a Kerékpársport 2000 Alapítvány, valamint a verseny kiindulópontjának otthont adó Gyömrő városa és a Giant Gyömrő kerékpáros szakosztály, közös sajtótájékoztatót tartott 2007. február 21-én, a gyömrői Negrerko étteremben.

A festői környezetben tartott sajtótájékoztató nagy érdeklődés mellett zajlott, és a résztvevők megtekinthették a versenyről készített közel másfél órás televíziós összefoglalót.

Az előadók a verseny különlegességeként értékelték, hogy a Magyar Kerékpáros Körversenyek tekintetében első alkalommal lépi át az országhatárt, a Slovenské Novi Mesto – Kosice szakasz alkalmával. A versenyzőknek 5 versenynap alatt 825 kilométert kell majd megtenniük, ami napi átlagát tekintve, az utóbbi évek kiemelkedően leghosszabb versenytávja.

További országok csatlakozásáról folynak a tárgyalások, de ezek a 2007-es útvonalat már nem érintik. Minden szakaszról légi felvétel készül az idei évben is. A 2006-os légi felvételek osztatlan sikert arattak a sajtótájékoztató résztvevői körében.

A szervezők komolyan veszik az UCI 2.2 kategóriás bejegyzést, ami Világkupa pontok megszerzésének lehetőségét jelentik a magyar versenyzők számára, és végső soron komolyan hozzájárulhat, hogy hosszú idő után, újra országúti olimpikon(ok)nak szurkolhassanak a nézők a 2008-as Pekingi Olimpián. A szervezők kifejezték reményüket, hogy a lehetséges olimpiai résztvevők indulnak majd a versenyen.

Az útvonal két nagy történelmi múlttal és komoly természeti értékekkel rendelkező város Gyömrő és Kosice csatlakozásával bővült. A bővítésre szükség is van, hiszen a magyar kerékpársport történetének legnagyobb létszámú és legerősebb mezőnye készül rajthoz állni. A 140 induló, 3 kontinens, 20 nemzetének, 24 csapatát jelenti. (A Kerékpársport 2000 Alapítvány jelenleg 35 csapattal van tárgyalásban, de csak 24 indulási jogot osztanak ki.)

Kapcsolódó fórum
Kapcsolódó linkek