Hírek
Legfrissebb hírek
2014. május 20.
Facebook elérhetőség!
2012. február 20.
Köszönjük!
2011. május 22.
Vasúton,vasaddal,vízhez...
2011. február 5.
2011
Pedállozzunk össze egymilliót!
2007. június 20.

Egymillió forintot ajándékoz három darab, egyenként öt kerékpár elhelyezésére alkalmas tároló elkészíttetésére és a városközpontban való kihelyezésére a Groupama Zöld Mozgalom keretében a Groupama Biztosító akkor, ha sikerül egy próbát teljesíteniük Debrecen lakóinak: kerékpárral összesen egymillió pedálfordulatot kell tenniük.

Annak érdekében, hogy ez sikerülhessen, június 23-án Debrecen önkormányzatával együttműködve családi napot rendez a Groupama Zöld Mozgalom. Az eseményről június 18-án tartott sajtótájékoztatót a Régi Városházán Szabó Lajos, a Groupama Biztosító Zrt. debreceni régióigazgatója, valamint Halász D. János, oktatási és szociális ügyekért felelős alpolgármester. Szabó Lajos elmondta: a Groupama nem csak a biztonságos, hanem az egészséges élet érdekében is tenni kíván. Abból kiindulva, hogy a magyar lakosság katasztrofálisan keveset mozog, úgy döntöttek, zöld mozgalmat indítanak annak érdekében, hogy megmozgassák a családokat. Közismert személyiségeket is felkértek arra, hogy támogassák a mozgalmat. Így Debrecenben Till Attila televíziós műsorvezető lesz az, aki részt vesz a családi nap eseménysorozatában.
A program június 23-án, szombaton 10 órakor indul a Kossuth térről kerékpáros felvonulással (melyre 9 órától már lehet jelentkezni) a Kossuth tér, Péterfia utca, Bem tér, Simonyi út, Pallagi út, Oláh Gábor utca útvonalon. A felvonulásra – melynek lényege annak a bizonyos 1 millió pedálfordulatnak a megtétele – legalább 200 résztvevőt várnak, hogy a cél elérése sikerülhessen. Halász D. János alpolgármester szerint ennél jóval több biciklisre lehet számítani, hiszen a debreceni kerékpárosok nagyon aktívak. A felvonulást az Oláh Gábor utcai sportcentrumban egész napos rendezvénysorozat követi. Lesz felmászás, biztosítási totó, biciklis akadálypálya, fordított kormányzású és meghajtású, valamint „hintalóként” működő kerékpárokkal zajló verseny, arcfestés, rajzoló sarok, biciklis triál-bemutató, mentőkutyák bemutatója, rádiós kívánságműsor, allergiavizsgálat, lesznek koncertek, s fellépnek ifjú, tehetséges debreceni előadók is. A nap folyamán két ízben is 10-10 mountain bike-ot sorsolnak ki a felvonulásra jelentkezett biciklisek, illetve a biztosítási totó kitöltői között. A programok sora 16 órakor zárul.